Etusivu      Oppimisen tuki      Avustaminen

Koulunkäynnin ohjaajina Hongon koulussa toimivat Nina Schultz ja Päivi Hautala.

Koulunkäynnin ohjaajan toiminta kouluyhteisössä on monipuolista ja monenlaista.
    Tärkeintä on oppilaiden avustaminen, tukeminen ja auttaminen oppimiseen ja koulunkäyntiin liittyvissä asioissa. Se voi olla esim. apuopettajana toimimista luokassa, yksittäisen oppilaan tai muutaman oppilaan opettamista ja tukemista omassa ryhmässään.
    Ohjaajat toimivat myös koulukyyditysten ohjaajana ja valvojana iltapäivisin sekä vastaavat diabetesoppilaista.

Koulunkäynnin ohjaaja on usein myös tärkeänä apuna toimistotyössä, monistamisessa, tiedotteiden laadinnassa, lyhytaikaisten sijaisuuksien hoitamisessa ja monenlaisissa käytännön järjestelyissä. He toimivat myös aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajina.