Etusivu      Oppilashuolto      Koulukuraattori

Honkajoen koulukuraattori

Koulukuraattorin työ on yksittäisten oppilaiden ja koko kouluyhteisön hyvinvoinnin tukemista sosiaalityön keinoin.
    Työn painopisteenä on koulussa esiin tulevien vaikeuksien havaitseminen ja varhainen tukeminen tilanteen ratkaisemiseksi.
    Oppilas itse, huoltaja tai opettaja voi ottaa yhteyttä koulukuraattoriin.

Oppilaana voit ottaa yhteyttä koulukuraattoriin esimerkiksi, kun
    • koulussa tai vapaa-ajalla on vaikeaa: kaverisuhteet, kiusaaminen, kouluun tuleminen tai koulussa työskentely askarruttavat,
    • kotona on vaikeaa: erimielisyyksiä tai riitaa perheenjäsenten kesken, päihteiden käyttöä, taloudellisia vaikeuksia tai kotiasiat muusta syystä painavat mieltä,
    • omat jutut, kuten yksinäisyys tai alakuloisuus tekevät olemisen ikäväksi.
    Vanhempana voit ottaa yhteyttä koulukuraattoriin, jos sinulla on huoli lapsesi tai perheesi tilanteesta.
    Koulukuraattorin pääasiallisin työskentelymuoto on keskustelu ja ratkaisujen etsiminen yhdessä oppilaan ja hänen perheensä sekä mahdollisten muiden yhteistyötahojen kanssa oppilaan ongelmien ehkäisemiseksi tai poistamiseksi.

Kuraattori tavattavissa:
    Yhteiskoulu/lukiolla maanantaisin ja