Etusivu      Oppilashuolto      Mitä oppilashuolto on

Oppilashuoltoon kuuluu lapsen ja nuoren oppimisen perusedellytyksistä, fyysisestä, psyykkisestä ja sosiaalisesta hyvinvoinnista huolehtiminen tukemalla ja edistämällä oppimista sekä tasapainoista kasvua ja kehitystä.

Oppilashuoltoon kuuluu sekä yhteisöllistä että yksilöllistä tukea. Tavoitteena on luoda terve ja turvallinen oppimis- ja kouluympäristö, suojata mielenterveyttä ja ehkäistä syrjäytymistä sekä edistää kouluyhteisön hyvinvointia. Oppilashuollon tavoitteena on myös oppimisen esteiden, oppimisvaikeuksien sekä koulunkäyntiin liittyvien muiden ongelmien ehkäiseminen,tunnistaminen, lieventäminen ja poistaminen mahdollisimman varhain.

Tarkemmat oppilashuollon periaatteet on ilmaistu perusopetuksen opetussuunnitelmassa    ja oppilashuoltosuunnitelma.pdf  kunnan oppilashuollon käsikirjassa.