Etusivu      Käytännöt      Vanhempainillat

Vanhempainiltoja järjestetään 1-3 lukuvuoden aikana.
    Syyskuun vanhempainillassa on yleensä yhteinen noin tunnin mittainen osuus lukuvuoden ajankaohtaisista asioista, painotuksista jne. Ohjelmaan voi sisältyä myös jokin erityisteema tai vierailijan puheenvuoro. Tilaa jätetään myös kysymyksille ja keskustelulle.

Yhteisen osuuden jälkeen ilta jatkuu keskustellen luokkakohtaisesti luokan oman opettajan ja "esityslistan" pohjalta. Jokaisessa luokassa on omat erityispiirteensä, haasteensa ja joskus vaikeutensa. Esimerkiksi eka luokassa painotetaan lukemaan ja kirjoittamaan oppimista, kuudennessa luokassa vaikkapa luokan ilmapiiriä, alkanutta murrosikää, kasvatuksellisia aiheita, 7. luokalle siirtymistä ym.

Kevätlukukaudella voidaan pitää teemailta lukuvuoden aikana esiintulleista asioista, uudistuksista tai valtakunnallisista virtauksista jne. Vanhemmat voivat esittää aiheita vanhempaintoimikunnan kautta tai suoraan.

Huhtikuussa pidetään ns. toritapahtuma, jossa tulevat ekaluokkalaiset ja eskarit ilmoitetaan sekä järjestöt, seurat ja yhdistykset esittelevät erityisesti lapsille ja nuorille tarkoitettua toimintaansa.

Keväällä eskarit käyvät tutustumassa kouluun tulevien kummioppilaidensa johdolla ja tietysti kutoset tutustuvat yhteiskouluun.