Honkajoen kunnankirjasto
   koti      palvelut      e-kirjat
 
 


E-kirjat

Satakirjastojen kokoelmiin kuuluu jo yli 400 e-kirjaa. Niitä voit selata verkkokirjastossa. Teosten saatavuuden näkee vasta valitsemalla haluamansa teoksen, klikkamalla "Lainaa sähköinen kirja" ja kirjautumalla sisään verkkokirjastoon. Jos teos on lainassa, kaikkien lainausoikeuksien kerrotaan olevan käytössä. Muussa tapauksessa voit valita teoksen laina-ajan annetuista vaihtoehdoista ja lainata sen. On kohteliasta palauttaa laina sitten kun sitä ei enää itse tarvitse, muussa tapauksessa se palautuu itsestään laina-ajan päätyttyä.
 
E-kirjoja voi lainata ja lukea tietokoneella, tabletilla, älypuhelimella tai e-kirjojen lukulaitteella (ks. laitteistovaatimukset). Kirjojen käyttö edellyttää, että koneelle on asennettu Adobe Digital Editions -ohjelma, jonka asennusohjeet sekä lisää muita ohjeita löydät Ellibsin verkkosivulta (huomaa, että kaikkia sivulla esiteltyjä kirjoja ei välttämättä ole kirjastossa - Satakirjastojen kokoelmaa kannattaa tutkia verkkokirjastosta käsin).
 
Vaikka perinteinen kirja tuntuu useiden mielestä mukavammalta, esim. matkalla e-kirjoilla on kiistattomia etuja. Hyvästi mukana raahattavat matkaoppaat ja painavat kirjapinot!

Maksuttomia e-kirjoja löydät esim. satakirjastot.fi, ekirjasto.kirjastot.fi/ (beta), kirja.elisa.fi/ekirja (haku: ilmaiset), books.google.fi/, gutenberg.org.
 
 
E-kirjojen lukulaitteiden lainaaminen kirjastosta
 
Honkajoen kirjastossa on lainattavana kaksi Sony Reader PRS-650 Touch edition -merkkistä e-kirjojen lukulaitetta.

Lukulaitteisiin on ladattu valmiiksi tekijänoikeuksista vapaita, pääasiassa suomenkielisiä kirjallisuusklassikoita, mutta myös asiakkaat voivat ladata niille omaa aineistoaan ja käyttää niitä esim. Satakirjastojen kokoelmista löytyvien e-kirjojen lukemiseen. Kirjasto poistaa jokaisen lainauskerran jälkeen laitteisiin ladatut omat sisällöt ennen kuin laite lainataan uudelleen, mutta suositeltavaa on tehdä se myös itse.

 
Lukulaitteen lainaussäännöt

Laitteen mukana tulee suojapussi, USB-johto sekä käyttöohjeet muovitaskussa.

Laina-aika on neljä (4) viikkoa.

Laitteen voi lainata 15 vuotta täyttänyt Satakirjastojen asiakas. Kirjastokortti on esitettävä lainattaessa.

Laite palautetaan aina Honkajoen kirjaston henkilökunnalle lainaustiskille - ei koskaan palautusluukkuun tai muuhun Satakirjastoon. Laitteen kunto ja toimivuus tarkistetaan jokaisen lainauskerran jälkeen. Laitteen palauttamisesta myöhässä kertyy sakkoja kuten muistakin lainoista.

Jos laite on lainassa, sen voi varata virkailijalta.

Laitetta on käsiteltävä varoen. Jos laite katoaa tai huolimattoman käsittelyn vuoksi hajoaa, sen korvaushinta on sama kuin laitteen hankintahinta.
 
Haku Satakirjastoista, lainojen uusinnat, varaukset
 
 

 
Kysy kirjastonhoitajalta

 

 
 

 
Kirjasto Facebookissa
 
 

 
Honkajoen kunta
 
 
 
Sivistyspalveluiden yhteinen portaali