Etusivu      Käytännöt      Koulutapaturmat

Oppilaat on vakuutettu koulutapaturman varalta. Vakuutus kattaa kouluajan, koulumatkojen ja kaiken koulun järjestämän toiminnan aikana sattuneet tapaturmat.
Mikäli opettaja ja tai muu henkilökuntaan kuuluva ei ole tullut tietoiseksi tapaturmasta, on oppilaan ilmoitettava siitä välittömästi sen tapahduttua.

Koulutapaturman sattuessa toimitaan soveltaen seuraavan toimintamallin mukaan:

1. Oppilaalle annetaan tarvittaessa pientä ensiapua koulussa (esim. haavan puhdistus ja suojaus).

2. Oppilas toimitetaan tarvittaessa terveydenhoitajan tai lääkärin tutkittavaksi mahdollisimman pian jonkun aikuisen, useimmiten opettajan tai kouluavustajan seurassa.
3. Tapaturmasta ja sen hoidosta ilmoitetaan kotiin ja sovitaan mahdollisista jatkotoimista.
4. Tapahtumasta tehty tapaturmailmoitus toimitetaan kanslisti Arja Kiviluomalle, joka tekee selvityksen vakuutusyhtiöön.
5. Vakuutusyhtiö korvaa myös mahdollisista jatkohoidoista tai tutkimuksista johtuvat kustannukset matkakuluineen. Muista siis pyytää todistus lääkärikäynnistä ja kuitti/lasku matkakuluista ja toimita ne koululle.